tisdag 27 november 2012

Mindfullness tips

Det finns forskning som visar att väldigt aktiva hjärnor reagerar bra på Mindfullness. Mindfullness är att stanna upp och vara medvetet närvarande, att stanna upp i nuet och inte stressa runt i tankarna. Dagens samhälle med internet, konstant uppkoppling, informationsflöde som hela tiden överöser oss med intryck, mobiltelefoner gör att det är lättare att spinna loss i tankarna och då blir vi trötta och utmattade. Det blir inte heller mycket gjort eftersom intryck avbryter oss i det vi håller på med.

Att träna upp förmågan att vara medvetet närvarande ger oss ett fantastiskt verktyg att kunna styra vår fokus och avskärma alla intryck som vi hela tiden har omkring oss!

Oavsett om man har diagnoser eller inte så behöver vi ändå stanna upp, återvända till nuet och njuta av att vara närvarande här och nu. För det mår vi bra av! Det finns bara positiva fördelar med mindfullness, oavsett vilka vi är eller vilka etiketter som sitter på oss.

För många år sedan fick jag ett tips på en sida där det finns övningar i mindfullness som jag vill dela med mig av! Ge dig själv en present idag och ägna några få minuter åt att vara medvetet närvarande! För du är värd det!

Mindfullness övningar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar