onsdag 20 mars 2013

Som en blomma

En människa är ju trots allt som den sköraste blomknoppen om våren. Vi uthärdar frostnätter, står emot väder och vind. Men det som får oss att blomma ut och bli de vackraste blommor som finns är solens varma kyssar som ömt och kärleksfullt lyser på oss och lockar fram det vackraste inom oss...

Att möta alla människor på sin väg med ömhet, kärlek och vetskapen om att alla handlingar bottnar i en god intention (även om handlingen i sig inte nödvändigtvis är bra), ger utrymme för tillväxt, utveckling och den inneboende själen kan få en möjlighet att blomma ut och bli det vackraste som finns!

Alla är vi unika, vi är helt perfekta i oss själva precis som vi är. Med rätt förutsättningar och rätt inställning och rätt bemötande har vi alla en möjlighet att bli det bästa vi någonsin kunnat bli. Det har vi alltid och kommer alltid att ha, oavsett hur världen omkring oss ser ut eller omständigheterna är. Det är lättare att blomstra i en varm och kärleksfull miljö, det är ett som är säkert.


Där kan vi alltid hjälpa en annan att växa, genom att bemöta varandra med respekt, kärlek och tålamod. Vi vet aldrig vad andra går eller gått igenom och kan många gånger uppleva att de beter sig kränkande eller sårande gentemot oss. Vi kan själva välja att ta ett steg tillbaka och låta bli att ta någon annans beteende personligt. Vi kan välja att själva stå vid vår sida och tillåta oss att se att oavsett vad det är som händer så bottnar andras beteende OCH vårt eget beteende i en god intention. Om beteendet däremot är "fel" och resulterar i skada och självdestruktivitet så är det hög tid att ta reda på varför det beteendet finns där och vad det grundar sig i, i vårt undermedvetna. Troligtvis ligger där en blockering eller en begränsande övertygelse som ställer till det. Det viktiga är ändå att alltid komma ihåg att alla handlingar hos alla människor alltid bottnar i en god intention från det undermedvetna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar