tisdag 1 januari 2013

Första dagen i resten av mitt liv!

Nyårsafton var magisk! Precis som jag föreställde mig att den skulle bli :-) Inga planer på något, hade jag, utan bestämde mig enbart för att den skulle bli magisk! Innan tolvslaget skickade vi upp ljuslyktor i rispapper i skyn med små lappar där vi hade skrivit ner de ord som symboliserade det som vi skulle göra oss av med, sådant som symboliserade det gamla, trasiga, "negativa". Det var en befrielse att göra sig av med de tyngsta lassen, rent mentalt.
Tanken var sedan att vi efter tolvslaget skulle skicka upp en ljuslykta med ord som symboliserar det som vi vill ha i vårt liv nu! Återigen blir det inte som man planerat utan just den ljuslyktan vägrade "fungera". Den föll bokstavligt talat sönder så det inte gick att skicka iväg den. Vi konstaterade ganska så omgående att även i detta fanns en tydlig symbolik! Det var plötsligt väldigt tydligt att de nya ord vi valt, som var "Kärlek, Lycka och Tacksamhet", självfallet skulle stanna hos oss! Vi var något tagna över detta och lyckotårar föll och vi stod där i andlös häpnad, uppfyllda av den härliga positiva energin som flödade omkring oss!

Så länge jag kan minnas har nyårsafton alltid varit en bitterljuv känsla av saknad och sorg, för mig. Det har alltid bestått i att grubbla över året som gått, blicka bakåt och en tung känsla av melankoli och ensamhet har alltid varit delar av nyårsafton. Igår var det allt annat än det! Jag insåg att detta var ett ypperligt tillfälle att i en slags ceremoni markera slutet av ett "vara" och början av MITT liv! Att rent mentalt ta ett jättekliv ur allt som varit och omfamna allt det nya, positiva, glädjefyllda!

Jag kan ärligt säga att jag aldrig känt mig så förväntansfull och nyfiken på att få uppleva resten av mitt liv i detta nya tillstånd, enad i mig själv! Jag vet ju redan att jag kommer att må bra, för det har jag valt! Allt som sker omkring mig gör det av en orsak och det är för att jag ska lära mig något positivt ur det. Hittills har det visat sig vara enbart sanningar! Upptäcker jag någon gnagande känsla inom mig av oro eller rastlöshet så stannar jag genast upp och söker svaret inom mig. Ibland mediterar jag, ibland gör jag ingenting alls, ibland diskar jag, tar ett bad, läser, ser på film. Jag lyssnar inåt och kollar av vad jag känner för att göra och sen gör jag det och plötsligt så har svaret trillat ner i famnen på mig! Jag har ju allt jag behöver inom mig! Jag har aldrig lärt mig så mycket om livet som jag gör nu!

Mina ledord för 2013 är Kärlek, Lycka och Tacksamhet! I allt jag företar mig hädanefter, ska jag kunna förankra dessa ledord!

Att älska sig själv och vara hel i sig själv är det mest osjälviska jag någonsin upplevt! Det finns ingen egoism i det, det finns bara mer kärlek och tacksamhet i det och genom att själv inse hur värdefull jag är så kan jag hjälpa andra, ge mer och min önskan för 2013 är att så många fler med mig ska inse det magnifika i personlig utveckling och välja att tillåta sig själva att ta över rodret i sina liv, välja lyckan och kärleken och inse att de är värda det fullt ut!

Ju mer jag tränar mina färdigheter, desto mer utmanande blir mina "lektioner" och ibland faller tanken tillbaka i att "varför måste allt jag lösa allt det här just nu..." men sen återhämtar jag mig relativt snabbt och påminner mig själv om att jag ju givetvis är kapabel att hantera detta, att hitta mina lösningar och att jag har precis allt jag behöver för att lösa just denna uppgift just nu för annars hade den inte kommit i min väg just nu. Det är väldigt tryggt att veta att jag har mitt eget stöd hela tiden, att jag kan och att jag får stöd och hjälp både genom mig själv men också att jag tillåter mig att be om stöd och hjälp från andra när det behövs.

Nu blev det många ord igen. Men så är det när källan flödar och så mycket kärlek vill ut!
Ta nu hand om Dig själv! Du är värdefull och unik! Det finns ingen annan DU i hela världen och ingen annan kan vara Dig mer än DU själv! Välj att vara den bästa DU som någonsin vandrat på denna jord! Det är bara DU som kan göra det, vet du....

6 kommentarer:

  1. Vackert skrivet! och de du skriver att allt ligger hos dig är dagens sanning!

    SvaraRadera
  2. Vad bra du skriver!! Trevlig läsning. Jag skulle oxå vilja skicka upp sådanan där lampor, var köper man dem? Jag tycker det är trevligare än en massa fyrverkerier som skrämmer en massa djur.. Fast jag var ju en av dem som skickade upp ett par med sonen.
    Kram Anne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina fina ord! De lamporna vet jag faktiskt inte var de var köpta... Köpte dem inte själv :-) Tror att de borde finnas lite överallt, kanske på ICA eller så... De har ju börjat bli vanligare nu med tanke på just hur farliga, miljöfarliga och störande fyrverkerier är... Visst är de vackra att se på men ett skicka upp en ljuslykta var helhäftigt när det var så symboliskt!

      Radera
    2. Visst är det trevligt med ljuslyktor... men man måste ha tillstånd för att skicka upp dem./äiti

      Radera
    3. Tillstånd behövs enbart när det är annan dag än nyår, påskafton och någon mer svensk högtid ;-)

      Radera